Behandlingstilbud

Instituttet er godt utstyrt med ulike hjelpemidler innen elektroterapi, som laser, ultralyd, TENS og kombilaser. Treningssalen er tilrettelagt for bl.a. slyngetrening og medisinsk treningsterapi.

Allmenn fysioterapi: Vurdering og behandling av sykdom og skader i muskel/skjelett -og nervesystemet. Som behandling nyttes ulike teknikker som massasje, mobilisering og leddfrigjøring, samt ulike former for elektroterapi og IMS (nålebehandling). I tillegg veiledes det i tilpasset trening og det gis råd om ergonomi og egentrening. Målet er å optimalisere funksjon og lindre eller fjerne smerte.

Manuellterapi: Manuell terapi er en mastergradsutdanning for fysioterapeuter som gjør dem til spesialister innen undersøkelse og behandling ved problemer i muskel- og skjelettsystemet. Manuellterapeuter er primærkontakter for sine pasienter og det behøves ikke henvisning fra lege. De kan henvise videre til fysioterapeut, legespesialist, røntgen, MR/CT, samt sykemelde inntil 12 uker.

Lymfødembehandling: Lymfødem er en kronisk lidelse som enten kan være medfødt, eller komme etter kreftbehandling hvor lymfeknuter og lymfeårer er fjernet eller skadet. Behandling foretas av erfaren fysioterapeut innen onkologisk fysioterapi med manuell lymfedrenasje, kompresjon (bandasjering, tilpasning av strømpe), kinesotaping og forebygging av hudinfeksjoner.

Idrettsfysioterapi: Instituttet har terapeuter med lang erfaring og kompetanse på diagnostisering, behandling og oppfølging av idrettsrelaterte skader og problemstillinger.

Trykkbølgebehandling: Trykkbølgebehandling er dokumenter effektiv ved kroniske senebetennelser blant annet i skulder, albue, hofte, kne og akillessener. Likedan brukes trykkbølger mot såkalte hælsporer og smerter i fotsålen. Behandlingen tar kort tid, vanligvis 10-15 minutter. Ofte er 4-5 behandlinger tilstrekkelig. Hos oss er behandlingen ultralydveiledet. Behandlingen stimulerer og gir effektiv støtte til kroppens selvreparerende evner. Det er ikke uvanlig å oppleve umiddelbar smertelindring og dermed bedret bevegelse. Der er ingen kjente bivirkninger.

Ultralydveiledet injeksjonsbehandling: Bruk av injeksjoner i muskelskjelettsystemet for å behandle smerte og betennelsestilstander er godt dokumentert. Vanligvis benyttes hyaluronsyre ved artrose i knær og hofter og i samarbeid med fastlegen injiseres smertedempende og betennelsesdempende legemidler. Ved å utføre ultralydveiledede injeksjoner vil injeksjonene blir mer presise, mer effektive, og tryggere enn ved blinde injeksjoner.